Ekipman ve ortam şartları özel olarak hazırlanmış kapalı alanlarda yapılan fotoğraf çekimlerine stüdyo fotoğrafçılığı denir. Stüdyo fotoğrafçılığında kullanılan ekipmanlar fotoğrafın türüne göre yapılır. Bu noktada her şey fotoğrafçının kendi kontrolünde olur.
Stüdyoda fotoğraf çekimi yaparken bilmeniz gereken en önemli ögeler ışık ve fon kontrolüdür. Özellikle ışık ve aydınlatma stüdyo fotoğrafçılığının teknikleri açısından bilinmesi gereken en önemli unsurdur
Aydınlatmanın sürekli yapılmasını sağlayan ışık kaynaklarıdır. Özellikle stüdyo fotoğrafçılığına yeni başlayanların sürekli aydınlatma kullanması daha rahattır. Çünkü sürekli olan ışığın kontrolünü sağlamak daha kolaydır. Stüdyoda fotoğraf çekimi yapacak kişilerin bu yöntemi kullanması gerekir.
Gün ışığına en yakın ve en iyi netliği sağlayan aydınlatmadır. Stüdyoda fotoğraf çekimi yaparken en çok kullanılan aydınlatma türüdür. Doğru ve etkili bir şekilde kullanılması için tecrübe gerekir. Ayrıca stüdyo fotoğrafçılığında kullanılan ekipmanların başında gelir.
Stüdyo fotoğrafçılığında kullanılan ekipmanların hazırlığından sonra çekim aşamasına geçilir. Stüdyo fotoğrafçılığında çekimde uygulanacak teknikler ise şöyledir;
Stüdyoda fotoğraf çekiminde kullanılacak stüdyolar dışarıdan ışık almayacak şekilde seçilmelidir. Eğer bu mümkün değilse ışığı tamamen kesen perdeler olmalıdır. Ayrıca zeminlerde parlama yapmayacak malzeme ile döşenmelidir. Çünkü stüdyo fotoğrafçısının kontrolü dışında, duvardan veya zeminden yansıyacak her türlü ışık fotoğrafı etkileyecektir.
Bir stüdyo fotoğrafçısı uzun pozlama tekniğini genellikle gece çekimlerinde kullanır. Bu teknik uygulanırken uzaktan kumanda kullanmanızda fayda vardır. Bununla birlikte sürekli bir ışık kaynağı yerine birkaç kez patlatılan flaşların kullanılması gerekir. Ayrıca stüdyo fotoğrafçılığı yaparken uzun pozlama tekniği ile harika kompozisyonlar yaratabilirsiniz.
Light Painting, uzun pozlama ile uygulanan stüdyo fotoğrafçılığının tekniklerinden biridir. Siyah fonda uygulanması gereken light painting tekniği uygulanırken mutlaka tripod kullanılmalıdır. Ayrıca deklanşöre uzun süre basmak yorucu olacağından uzaktan kumanda ya da otomatik pozlama kullanılması gerekebilir.
Stüdyo fotoğrafçısı genellikle portre fotoğraflarda bu yöntemi kullanır. Işık şiddeti fonda az, obje üzerinde yoğundur. Flaş kullanılmadan uygulanan bir stüdyo fotoğrafçılığının tekniği olup, tek bir kaynaktan gelen ışığın obje üzerinde iyi ayarlanmasını sağlar.
Stüdyo fotoğrafçılığının teknikleri arasında yer alan High Key, genellikle reklam ve moda çekimlerinde kullanılan bir tekniktir. Bu tekniğin amacı beyaz renk tonunu ön plana çıkararak objeyi parlak hale getirmektir. Stüdyo fotoğrafçılığında bu tekniği uygulamak için beyaz bir fon gerekir.
S.S.S
1.Konunuzu görüş dışında bırakarak başlayın ve yavaşça dronunuzla yaklaşın.<br>
Bir arka plan sahnesini veya manzara görüntüsünü ortaya çıkarmak için konunuzun üzerinden uçun..<br>
Atışınıza daha fazla yaratıcılık eklemek için farklı uçuş hızlarını deneyin..<br>
<p>Genelde düğünden 1 hafta önce saç ve makyaj provası yapıldığı gün tercih edilen veya edilmesi gereken bir fotoğraf çekimidir. + Düğün bittiğinde tekrar gelinlik ve damatlık giymeyecek olmak çiftlere makul gelmektedir.</p>
1 albüm yaprağında ortalama 2 ila 6 arasında fotoğraf bulunur. Yani 10 yapraklı bir düğün albümünde çektiğimiz fotoğraflar arasından ortalama 20 ila 60 fotoğraf bulunabilir. Sayfa sayısı artırılmış albümler daha fazla sayıda fotoğraf barındırabilir.
1 Bakışlarınızı odaklayın. ...
2 Dilinizi dişlerinizin hemen arkasına yerleştirip gülümseyin. ...
3 Omuzlarınızı vücudunuza hizalayın ancak kendinizi kasmayın. ...
4 Beyaz duvara karşı kıyafet denemesi yapın. ...
5 Kendinize kural edinin!
Boydan fotoğraf çekilmek istiyorsanız, fotoğraf çekecek kişinin aşağıdan çekmesini isteyin. Aşağıdan çekilen boy fotoğrafları, daha uzun gözükmenizi sağlar. Yüzünüzün açısı tamamen kameraya karşı olmasın. Kafanızı çok az sola ya da sağa çevirerek açı verin.
Fotoğraf çekiminde en önemli temel kurallardan biri de fotoğraf çekerken ışık kaynağını arka kısma almaktır. Yani ışığa arkamıza dönmeliyiz. Ama bu her zaman böyle olacak diye bir şey yoktur. ... Ters ışık tekniği ile çekilen fotoğrafın silüet gibi karakteristik bir özelliğe sahip olması gerekir.
güneş ışığında portre çekerken güneşi modeliniz ile aranıza konumlandırın. eğer güneş sizin arkanızdan doğrudan modelinizin yüzüne gelirse gözlerini kısar. güneş, modelinizle aranızda olursa ayrıca modelinizin saç hatları ortaya çıkar ve bu durum fotoğraf için daha estetik bir görüntü oluşturur
Güneş doğduktan itibaren saat 10:00\'a kadar güneş yatay olarak vurmaktadır. Bu saatler de fotoğraf çekimi için idealdir. Akşam saatlerinden farklı olarak bu saatlerde güneş daha parlak ve güçlüdür.
Genel olarak dış çekimlerde detayların fotoğraflanması 45 dakika sürer. Gelin ve damadın fotoğraflarının çekilmesi 45 dakika sürer. Eğer aile ve arkadaşlar ile fotoğraflar çekilirse 30 dakika sürer.
Fotoğraf çekimi sırasında bozulan dağılan saçlar için olukça kurtarıcı çözümlerden biri. Bazı gelinliklerde çift duvak olur. Fotoğraf çekimi sırasında kısa veya uzun duvak değiştirilebilir. Bu tip durumlar için son derece faydalıdır.
Dış çekim, açık mekanlarda yapılan fotoğraf çekimleridir. Ormanlar, parklar, sokaklar, açık havadaki restoranlar, sahiller, göl kenarları, deniz kıyıları, balkonlar, çardaklar, açık hava tarihi mekanlarda yapılabilen fotoğraf çekimleridir.
Söz yada nişanda dış mekan fotoğraf çekimi olur. Dış çekim sadece düğün fotoğrafları olmak zorunda değil, fotoğraf çekimini hatıra ve bir ömür saklamak istediğimiz için yaptırıyoruz, sizde bu özel günü bir daha hatılamak istiyorsanız nişan dış mekan fotoğraf çekimi yaptırabilirsiniz.